Likestillingspris til Venstrekvinner

Kadra Yusuf og Guro Fjellanger belønnes for sitt arbeid for likestilling og mot diskriminering. De mottar torsdag kveld Equalitaprisen fra Likestillings- og diskrimineringsombudet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Likestillings- og diskrimineringsombud Beate Gangås deler ut prisen i Oslo til flere representanter som alle er på vakt mot usaklig forskjellsbehandling.Disse er: Shabana Rehman, Guro Fjellanger, Kim Friele, Kadra Yusuf, Kåre Willoch, Margreth Olin, Ambreen Pervez, VIF Klanen, Gunn Wærsted og Noman Mubashir. Ombudet utnevner dem til equalitasvakter.

Guro Fjellanger

Foto: Reidar Lerdal

Se mennesket
Venstres tidligere miljøvernminister mener det er en stor glede og ære å motta prisen.
– Jeg håper prisen og Ombudets videre arbeid bidrar til at folk flest klarer å se mennesket i rullestolen, mennesket bak burkaen og mennesket som går med den kvite stokken, sier Guro Fjellanger.

Equalita-turne
Det fiktive vaktselskapet Equalitas skal turnere Norge i to måneder og øke bevisstheten rundt plikter, rettigheter og holdninger i forhold til diskriminering.

– Det å ikke være bevisst egne holdninger bidrar til at vi ikke inkluderer funksjonshemmede og innvandrere i arbeidslivet på en god nok måte. Gjennom denne kampanjen vil jeg bidra til at folk får et bevisst forhold til holdningene sine, sier likestillings- og diskrimineringsombud Beate Gangås.

Mer informasjon
Equalita-turneen består av blant annet filmen “Slør”, equalitasvektere og foredrag. Første stopp er Bergen 2. til 4. mai. Stavanger, Kristiansand, Moss, Fredrikstad, Drammen, Kongsberg, Bø, Tromsø, Hammerfest, Trondheim, Molde, Bodø, Mo i Rana og Oslo står også på reiseruten.
Les også mer hos Likestillings- og diskrimineringsombudet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**