Kampen for Kampen

Kampen kafé i Øvre Torvgate er byens matstasjon og samlingssted for rusavhengige. Blå Kors driver kafeen, med en utrolig innsats av i hovedsak mange frivillige. I mange år har jeg og noen få andre politikere kjempet for at Gjøvik kommune skal bidra mer til driften av Kampen, slik at åpningstiden kan utvides og tilbudet styrkes.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Det har vært en kamp både for å få Kampen inn i kommunale planer og å bevilge mer penger. Nå har kampen begynt å gi resultater. I fjor høst fikk jeg formannskapet med på å ta med Kampen i sine prioriterte tiltak overfor rusavhengige. I forrige uke fremmet Venstre, Krf, Sp, RV og Uavhengige forslag i kommunestyret om å bevilge inntil kr 250.000 i tilskudd til Kampen for 2007. Endelig fikk vi gjennomslag også der. Det nytter å ta kampen!

Ketil Kjenseth

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**