Glad for at Giske tar til fornuft i lisenssaken

Før jul foreslo styreleder Hallvard Bakke (Ap) i NRK en modell for lisensnsinnbetaling som mange har hevdet ville føre til at lisensbetalerne måtte betale to ganger for januar og februar. Etter flere runder lander nå kulturminister Trond Giske (Ap) på at dette ikke skal skje. — En seier for Venstre og forbrukerne, sier Venstres nestleder Trine Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Endring i lisensinnbetalingen
I en pressemelding fra statsråd Giske foreslås det at lisensavgiften fra og med 2008 skal innbetales i to rater med forfall 31. januar og 31. juli. Innbetalingene vil gjelde henholdsvis første og andre halvår. Omleggingen innebærer at innbetalingen 1. september 2007 bare vil gjelde fram til 31. desember 2007, og at lisensbetalingen avkortes med i underkant av 350 kroner.

Gjennomslag for Venstre
– Dette betyr gjennomslag for Venstre, som hele tiden har krevd at det ryddes opp i rotet rundt lisensinnbetalingen, sier Skei Grande. I samarbeid med Høyre fremmet Skei Grande et representantforslag om å rydde opp i lisensrotet i januar i år.

Åpenhet
– Jeg håper at Giske nå har lært hvor viktig det er med åpenhet rundt prosesser og at han kommer med tilstrekkelig informasjon til Stortinget før avgjørelser tas. Slike beslutninger skal ikke tas på bakrommene hos Arbeiderpartiet, påpeker Skei Grande.
– Dette er i det minste et ærlig forslag som ikke prøver å lure lisensbetalerne til å betale noe annet enn det de skal. Det er nok ikke gjort helt i tråd med Stortingets anbefalinger, men dette er et godt forsøk på å gjøre det åpent og ærlig og ikke trikse med tall, sier Skei Grande til NRK . Les hele saken her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**