Kunnskapsministeren savner kunnskap i SVs skolepolitikk

Dagens nyhet om at Øystein Djupedal beklager SVs manglende fokus på behovet for kunnskap i skolen, er oppløftende, sier Roar Sollied (Venstres medlem av Kompetanskomiteen i Troms).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Roar Sollied pass 1

Foto: Venstre

Venstre kan bare ønske ministeren velkommen etter. SVs tradisjonelle syn har ikke bare angått de første skoletrinnene, men merkes helt opp til høyskolene ettersom SV har vært negativ til å kreve minstekarakter 3 i kjernefagene ved opptak til allmennlærerutdanninga.

“SV vil sikre lek som metode for læring, og at fri lek og fysisk aktivitet blir en viktig del av en forlenget skoledag”, sier programmet partiet gikk til valg på. Der står det også at SV vil fjerne eksamen og karakterer i ungdomsskolen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**