Tar ikke lærermangelen på alvor

Venstres Odd Einar Dørum er skuffet over at regjeringspartiene ikke ga sin tilslutning til Venstres forslag om en nasjonal plan for rekruttering av lærere. I dag ble saken debattert i Stortinget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


– Det er ingenting som tyder på at lærermangelen kommer til å bli mindre fremover og Venstre stiller seg uforstående til at regjeringspartiene ikke ønsker en nasjonal strategi for å møte denne utfordringen, sier Odd Einar Dørum.

Skuffet over kunnskapsministeren
– Lærerne som kunnskapsformidlere utgjør bærebjelken i norsk skole, og det å sørge for tilstrekkelig antall kvalifiserte lærere burde vært en lang større prioritert oppgave for statsråd Djupedal, sier Dørum, som mener at kunnskapsministeren utviser svært liten vilje til å ta tak i problemet.

God mottakelse
Forslaget er blitt svært positivt mottatt av TEKNA, Utdanningsforbundet og Norsk Lektorlag og fikk etter behandling i Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen tilslutning fra en samlet opposisjon. Les komiteinnstillingen her.
– Jeg har registert at kunnskapsminister Djupedal har uttrykt bekymring for fremtidig mangel på lærere. Desto mer uforståelig er det at han ikke ønsker en nasjonal rekrutteringsplan, avslutter Dørum.

Les mer om saken hos ANB

Les Utdanningsforbundets reaksjon her

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**