Større aktsomhet overfor Siemens

Dørum har stilt skriftlig spørsmål til fornyings- og administrasjonsministeren og spurt om regjeringen vil vise aktsomhet overfor Siemens ved vurdering av offentlige anbud. Dette fordi selskapet har opptrådd kritikkverdig og pådratt seg etterforskning på grunn av mistanke om korrupsjon og bedrageri.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


– Det siste året har det blitt avslørt en rekke skandaler og misligheter i Siemenskonsernet. Siemens fikk tidligere i år 3,2 milliarder kroner i bot — den største boten som Europakommisjonen noensinne har gitt for kartellvirksomhet, skriver Dørum til Grande Røys.

To tidligere ledere i konsernet ble idømt fengselsstraff for å ha utbetalt bestikkelser. Bestikkelsene skulle sikre Siemens viktige kontrakter. I februar ble en Siemens-rådgiver arrestert etter at det ble avslørt at Siemens hadde utbetalt over 100 millioner kroner til fagforeningen i konsernet.

– Også i Norge har Siemens opptrådt kritikkverdig, og i fjor vår ble det klart at Siemens Business Services (SBS), et datterselskap av Siemens AS, hadde overfakturert Forsvaret i forbindelse med en kontrakt de har med Forsvaret. SBS er på grunn av dette under etterforskning av Økokrim for mulig korrupsjon og bedrageri, skriver Dørum.

Mener statsråden at Siemens’ korrupsjonsskandaler i utlandet og avsløringene om overfakturering av Forsvaret i Norge medfører en skjerpet aktsomhet overfor dette firmaet ved vurdering av offentlig anbud?, vil Dørum ha svar på fra statsråden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**