Portrett i Meløyavisa

Dette er hva Meløyavisa skrev om vår 1.kandidat.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Tilfeldig at det ble Venstre.

MELØY: — Målet for valget er å få et større Venstre, sier Mari Ann Bjørkli, som har sittet som eneste venstrerepresentant i to perioder i kommunestyret.

Kenneth Didriksen
[email protected]

Meløyavisa2

Foto: Kenneth Didriksen.

— Det var ganske tilfeldig at jeg havnet i politikken. Jeg var vel kanskje litt stor i kjeften på lærerrommet på skolen. Harald Wolden jobbet som vaktmester på Halsa skole, det var han som oppdaget meg, og det var han som ba meg stille på Venstrelista. Jeg visste ikke den gang hva jeg sa ja til, smiler Mari Ann. Hun påstår selv at hun er beskjeden.
— De første møtene var det et mareritt å skulle gå på talerstolen. Jeg gruet meg fryktelig, sier hun. — Nå må jeg passe på å ikke gå opp for ofte, ler hun.

ANDVÆRING
Mari Ann er født og oppvokst på Nøss på yttersida av Andøya. I ei lita bygd, på et lite gårdsbruk, og med en pappa som jobbet på Svalbard. — Pappa var borte hele vintrene, så han var bare "sommerpappa". Jeg husker at jeg fantaserte om hvordan han så ut. Vi kjente ham jo ikke så godt, forteller Mari Ann. Da Mari Ann var 11 år hadde faren fått tak i hus på Svalbard, og familien flyttet nordover. Der bodde hun i 13 år, og jobbet blant annet i fem år som messepike. — Jeg trivdes kjempegodt på Svalbard, forteller hun.

MED STATKRAFT SØROVER
Fra Svalbard gikk reisen sørover til Sørfold, der hun jobbet på Statkrafts anlegg, og da arbeidsplassen hennes ble flyttet til Meløy, fulgte hun etter. — Sånn havnet jeg i Meløy, smiler Mari Ann. Etter mange år i Meløy føler hun seg som meløyfjerding, men hun er også andværing. At det ble lærer av Mari Ann var også ganske tilfeldig, ifølge henne selv. Og nå har hun vært i det yrket i 12 år, og synes fremdeles det er svært givende å jobbe med barn og unge.

FOR DE SVAKE
Mari Ann brenner særlig for saker som omhandler de svakeste i samfunnet. — Det er kjempeviktig at vi ser til at tilbudene blir tilgjengelige for alle. Automatiske døråpnere på legekontorer og andre offentlige bygg bør på plass. Butikkene får det til, da bør jammen også de kommunale byggene ha slikt tilrettelagt, sier Mari Ann. Hun synes også at det er kjempeviktig at kommunen sørger for å ha et skikkelig tilbud til de unge som har behov for spesialundervisning eller hjelp på andre måter. Dette engasjementet for barn og unge viser hun også gjennom å ha arbeidet som megler i konfliktrådet. — Det er den mest givende jobben man kan ha. Når man ser at partene går ut etter et møte, tar hverandre i hendene og alt er løst — det kan man leve lenge på, smiler hun.

FJELLVANT
Da Meløyavisa ba om avtale til portrettintervju, var ønsket at dette måtte vi gjøre på en fjelltur. Det gikk ikke, men Mari Ann inviterte til en annen perle i halsanaturen, Mortenhola. Ved bålet, og med tursko og sekk stortrives Mari Ann. — Jeg har vært med på Fjelltrimmen siden 2002, og jeg har fått sønnen min, Jonas også interessert. Det å få en tenåring ut på tur er jeg litt stolt av, smiler Mari Ann. Sønnen er født på Verdens Miljødag. Godt planlagt av en miljøinteressert venstrepolitiker?

VENSTRE
Det var tilfeldig at Mari Ann ble politiker, og det var tilfeldig at partiet ble Venstre, men etter hvert som tiden har gått, har Mari Ann innsett at det er Venstre som står hennes hjerte nærmest. — Og jeg er veldig takknemlig at styret i partiet har vist meg den tillitten som de har gjort, og backet meg opp i begge de to periodene jeg har vært i kommunestyret. Nå har vi fått enda flere, og gode medarbeidere, med på laget. Jeg håper at det vil være minst to venstrerepresentanter i kommunestyret etter valget, sier Mari Ann.

SAMARBEID
— Egentlig synes jeg ikke det er noen store og tydelige skillelinjer mellom partiene, når vi kommer til kommunepolitikken. Vi er stort sett enige, og det viktigste for alle er å gjøre Meløy til en best mulig kommune å bo i.
— Hva er din største styrke som lokalpolitiker?
— Oj. Det er vanskelig å svare på. Jeg er god til å samarbeide, og jeg har respekt for alle, sier hun.

VIKTIGE SAKER
På spørsmål om hva som blir viktige saker for kommunestyret i perioden som kommer, er svarene mange. — Vi bør prioritere veiene, og bevilge penger til oppussing av kommunale bygg. Vi må ha flere gjennomgangsboliger, slik at ungdommen får muligheter til å finne seg et sted å bo. Å bygge hus behøver ikke nødvendigvis å være en kommunal oppgave, men vi må legge til rette for mer boligbygging. Vår viktigste jobb er å sørge for gode vilkår både for næringslivet og menneskene som bor, og ønsker å bo i Meløy, sier Mari Ann.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**