Martin styrer AP-skuta mot fall

Mange trodde lenge at Gerd Liv Valla og LO styrte Arbeiderpartiet, men de tok styggelig feil. Det er Martin Kolberg som styrer både Arbeiderpartiet og LO mot nye fall på de kommende meningsmålingene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Selv om årets valg skal være et lokalvalg, har Arbeiderpartiets sjefsideolog Martin Kolberg tatt styringen over både partiet og LO. Som en krysning mellom selveste Napoleon og Paven, maner han til en to-blokkstenkning blant både APs tilhengere og motstandere, hvor valgkampen i følge Kolberg og AP-pressen skal komme til å stå mellom AP og FrP.

Men Martin Kolberg har undervurdert såvel fagorganiserte som partiløse velgere og de øvrige politiske partiene. Ikke minst sentrumspartiet Venstre får stadig bedre oppslutning lokalt fordi de rød-grønne prater for mye og innfrir for lite både på riksplan og lokalt. Eksempler på dette finnes i massevis innen skole, helse- og omsorg, miljøvern, klimapolitikk og samferdsel.

Fetsund Lenser symboliserer industrinedleggelse

Foto: Jonas Libak

Stadig flere industriarbeidsplasser legges også ned, og det irriterer svært mange tidligere AP-velgere. På mange måter symboliserer bildet fra Fetsund Lenser de mange nedlagte industriarbeidsplassene.

Nå må det mere sentrumspolitikk inn i både rådhusene og regjeringskvartalet. La gjerne Kolberg oppleve et topartisystem, men la det skje i et land hvor velgerne fortsatt tror på kommunismen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**