Sanna Sarromaa

Sanna er Venstres representant i Oppland fylkesting og i Lillehammer kommunestyre. Hun sitter i fagutvalget for utdanning og oppvekst på Lillehammer og i komiteen for opplæring og kompetanse i fylket. Videre er hun opposisjonens representant i Østlandssamarbeidets fagpolitiske utvalg for kompetanse.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Sanna Sarromaa

Foto: Lars Mythen

Sanna er 33 år, finsk og skolepolitiker for Venstre både i kommunen og i fylket. Sanna Sarromaa er sterkest engasjert i skolepolitikk, miljø og likestilling, men har etter flere perioder blitt en politisk allrounder som ikke nøler å ha en mer eller mindre sofistikert mening om det meste fra planlegging til helsepolitikk.

Sivilt er Sanna postdoktor på Høgskolen i Lillehammer. Hun forsker på tenåringsjenter i et klasseperspektiv. I leseåret 2012/13 har Sanna permisjon på grunn av forskningsoppholdet ved San Diego State University. Sanna har også jobbet som lektor på høyskolen (i samtidshistorie) og i grunnskolen (i historie, fransk, engelsk og norsk) – og som pressetalskvinne og journalist i sin fortid i Helsinki, Finland.

Sanna har tre barn på barneskolealder. På sin fritid er hun speidermamma – og driver selv på med lesing, skriving og brevveksling. Sanna har også nylig funnet gleden ved idrett og har begynt å pumpe jern, bokse, danse og spille tennis. I tillegg til kroppen, pleier Sanna hjernen. Hun er en selverklært ihuga rettskrivingsnazi. I Sannas verden finnes det ingen unnskyldninger for og/å-feil. Allmennhetens slappe forhold til sammensatte ord er også noe som får Sanna til å spå verdens, eller i hvert fall kunnskapsnasjonens, snarlige undergang.

Som en introvert og folkesky skogsfinne kan Sanna best kontaktes på [email protected], men hun svarer også telefonen om hun må (4100 7132) forutsatt at man snakket standardisert bokmål. Sannas superfeministblogg finner man på sannasuperfeminist.com

 Sanna Sarromaa med sin nye hobby

Sanna Sarromaa med sin nye hobby

 Sanna i Halloween-stemning i Amerika

Sanna i Halloween-stemning i Amerika
Foto: privat

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**