Både Gabriel Scott og Engvald Bakkan bør stå i Pollen

Gabriel Scottlesarar vil flytte på Gabriel Scott-bysten i austre delen av Pollen i Arendal for å gi han fri utsikt til Maagereiret. Det er ingen dum idé. Men Arendal bør nytte høvet til å få ein balanse i Pollen, med å få på plass også Engvald Bakkan.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Jan Kløvstad

Foto: Marianne Drivdal

Bakkan er like stor som Scott, og begge er store i nasjonal samanhang. Engvald Bakkan (1897—1982) var fødd i Åmli. Han gav ut romanar og noveller med motiv og handling fra Åmli i eldre tid, mellom andre trilogien Krossen er din, og fleire barnebøker. Han fekk Gyldendalprisen i 1953.

Med kystdiktar Scott og innlandsdiktar Bakkan på plass vil også Arendal spegle av enda større delar av den regionen byen har fått liv frå.

Beste helsing

Jan Kløvstad
førstekandidat for Arendal Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**