Regjeringen trikser med bredbåndstallene

Fornyingsminister Heidi Grande Røys (SV) hevder at over 98,3 prosent av befolkningen har tilgang til bredbånd, og at 99 prosent vil ha tilgang innen utgangen av 2007.
— Venstre kan dokumentere at tallene ikke stemmer. Jeg ser det som svært alvorlig at Fornyingsministeren forsøker å føre folket bak lyset på denne måten, uttaler Venstres Borghild Tenden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

 Regjeringen fører folket bak lyset om bredbåndstilgangen. -Alvorlig, mener Venstres Borghild Tenden.

Regjeringen fører folket bak lyset om bredbåndstilgangen. -Alvorlig, mener Venstres Borghild Tenden.
Foto: Microsoft

Telemark Fylkeskommune har utarbeidet en oversikt som viser at dekningen i fylket ligger på 79 prosent for fast bredbåndstilgang. Regjeringen hevder at dekningen ligger på 91,2 prosent i samme fylke. Tilsvarende avvik finnes også i flere kommuner i Nordland fylke.

— Det er grunnlag for å tro at regjeringen har overdrevet bredbånddekningen i andre kommuner også. Mørketallene kan derfor være betydelige. Dette ser ut som et forsøk på å kvittere ut valgløftet om full bredbåndsdekning uten at det finnes belegg for det, legger Tenden til.

Det var i en pressemelding fra departementet 5.7.2007 at Fornyingsministeren kom med påstandene om full brebåndsdekning. På NRK radio i dag sier departementet at tallene er anslag.

– Da får Fornyingsministeren være ærlig på det, og ikke fremstille situasjonen som om dette er realitetene, understreker Tenden.

– Jeg ser det som svært alvorlig at regjeringen forsøker å føre folk bak lyset. Mest alvorlig er det naturligvis for dem som ønsker, men ikke får tilgang på bredbånd, mens regjeringen står og skryter av at de har oppnådd full dekning, avslutter Tenden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**