11 300 personer kan miste stemmeretten

I Rogaland kan 11 300 personer miste stemmeretten dersom FrP får gjennomslag for sitt forslag om at kun personer med norsk statsborgerskap kan stemme ved lokalvalg. Iselin Nybø fra Stavanger Venstre og Sangeeta Dhawan fra Sola Venstre mener dette forslaget er alvorlig for lokaldemokratiet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Iselin Nybø

Foto: Vidar Grundetjern

– Dette er ille, virkelig alvorlig for lokaldemokratiet. Det er viktig at velgerne får vite at et av partiene de kan stemme på i høst, faktisk vil ta fra dem stemmeretten, sier en opprørt Iselin Nybø til Aftenbladet.

Sangeeta Dhawan som er Sola Venstres 2. kandidat reagerer på at Frp taler med to tunger. Ved å ta stemmeretten ved lokalvalg fra dem som ikke har norsk statsborgerskap legger Frp alvorlige hindre i veien for den integreringen de selv sier de ønsker.

– Jeg har stått på og deltatt i det norske samfunnet fra dag en, enten jeg har vært norsk statsborger eller ikke. Alle innvandrere jeg kjenner ønsker å bidra, sier Dhawan til Stavanger Aftenblad.

Les mer her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**