Til innhold
Stavanger Venstre sine toppkandidater til lokalvalget 2023.
Stavanger Venstre sine toppkandidater til lokalvalget 2023. Fra venstre: Mette Vabø (ordførerkandidat), Ann Elin Piel (3.kandidat), Kjartan Alexander Svartsund Lunde (2.kandidat) og Mia Bruvik (ungdomskandidat og 6.kandidat) , Foto: Joachim Steinbru

Vi tar Stavanger framover.

Stavanger Venstre

Les om Hvorfor du bør stemme Venstre i kommunevalget

Venstre er Norges liberale parti. Vi tar Stavanger og Norge framover.

Vi ønsker en kraftig satsing på barnehagen og skolen, slik at hvert enkelt barn og elev kan bli fulgt opp på beste måte.

Venstre vil kutte utslipp og ha en kommune med ren luft, hvor det skapes stadig flere nye grønne jobber.

Venstre er trehusbyens største forsvarer og vil ha en byutvikling på innbyggernes premisser.

Det detaljerte valgprogrammet for 2023-2027 finner du her: Stavanger Valgprogram

Våre hovedsaker

 • Bedre skole og barnehage

  Venstre vil gi alle barn like gode muligheter til å lykkes og leve ut sine drømmer. Derfor vil skole og barnehage være blant Venstres aller viktigste satsingsområder.

 • Ta vare på naturen og klima

  Venstre vil føre en ambisiøs klimapolitikk og ta vare på naturen vår. Vi vil gjøre det lett og billig å leve miljøvennlig.

 • Flere nye jobber

  Venstre vil gjøre det enklere å skape arbeidsplasser. Derfor støtter vi gründerne, småbedriftene og vil aktivt stimulere til innovasjon i hele næringslivet.

 • Et varmere samfunn

  Stavanger skal være en god by å bo i for alle, uansett situasjon. Vi må ta vare på hverandre, og srekke oss lengre for de som trenger det mest.

 • Trehusbyen og byutvikling

  Venstre er trehusbyens fremste forsvarer. Vi vil ha en grønn byutvikling på innbyggernes premisser, som skaper gode bomiljøer og tar vare på de unike kvalitetene i byen vår.

 • Mer frihet

  Venstre vil ha mer frihet til enkeltmennesket. Vi vil utvide den enkeltes mulighet til å ha makten i eget liv – uavhengig av kjønn, livssituasjon og bakgrunn. Vi hviler først når friheten gjelder overalt, for alle.

Våre folk