Video: Venstre setter læreren først

– Mange nok lærere og lærere med høy kompetanse er Venstres tydeligste prioritering i skolepolitikken, påpekte Venstres Odd Einar Dørum i et debattmøte hos Utdanningsforbundet mandag kveld.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Utdanningsforbundet arrangerer to skoledebatter i forbindelse med kommune- og fylkestingsvalget 2007. Den første gikk av stabelen mandag kveld – med Odd Einar Dørum (V) og Anniken Huitfeldt (Ap) fra Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget som motstandere.

Vilje til prioritering
I debatten la Dørum vekt på at mange nok lærere og lærere med høy kompetanse er det viktigste i skolepolitikken, og mener dette er et klart skille mellom Venstre og Ap.

– Politikk handler om vilje og evne til å prioritere. Ap vil ha heldagsskole og gratis midttime, mens Venstre vil bruke penger på flere lærere og kompetansehevingstiltak. Det hjelper ikke å bygge på huset hvis ikke grunnmuren er i orden, understreker Dørum.

Video
Utdanningsforbundet har lagt ut video fra debattmøtet på sitt nettsted. Dørums innledning og et redigert opptak av debatten mellom Huitfeldt og Dørum kan du se her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**