Kanonmåling for Venstre i Oslo

Venstre styrkes ytterligere og oppnår 10,8 % på Aftenpostens første Oslo-måling etter ferien. – Større oppslutning kan gi oss muskler til å få gjennomført politikken vår, sier Oslo Venstres leder Ola Elvestuen. Også på Møre blåser det en Venstre-vind.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

 - Økt oppslutning gir oss muligheten til å sloss for våre kjernesaker, sier Elvestuen.

– Økt oppslutning gir oss muligheten til å sloss for våre kjernesaker, sier Elvestuen.
Foto: Sveinung Bråthen

Med en oppslutningen på 10,8 prosent vil Venstre få syv plasser i bystyret.
– Et godt valgresultat styrker muligheten for å sloss for både byrådsmakt og ordføreren, fortsetter Elvestuen. Han peker på at Oslo har store utfordringer både når det gjelder miljø, skole og sosialt ansvar.

Miljø og kollektivtrafikk
– Med et større Venstre i bystyret blir kollektivtrafikken bedre og billigere, klimautslippene blir kuttet ved hjelp av konkrete tiltak, lærerne får nødvendig etter- og videreutdanning, skolene blir pusset opp, eldreomsorgen får et løft og vi skal sikre et skikkelig behandlingstilbud til rusavhengige, sier Elvestuen.

Det er fortsatt ikke-sosialistisk flertall i Aftenposten-målingen, som gir 29 mandater til de sosialistiske partiene og 30 mandater til de borgerlige partiene og Frp.

 Kandidatene Gunn Berit Gjerde og Iver Nordseth gleder seg over økende Venstre-oppslutning.

Kandidatene Gunn Berit Gjerde og Iver Nordseth gleder seg over økende Venstre-oppslutning.
Foto: Åse Marie Longva

Venstrevind på Møre
Gunn Berit Gjerde og Iver Nordseth kan glede seg over gode målinger i Møre- og Romsdal. Ifølge en meningsmåling fra Sentio dobler Venstre sin oppslutning siden juni. Med 6,9 prosent vil partiet beholde sine tre representanter i fylkestinget, og begynne å håpe på enda større gruppe.

Potensiale
Meningsmålinger kommer tett som hagl drøye fjorten dager før valget. Etter en rekke nasjonale kommunemålinger tett opp til 6-tallet, presenterte avisen Vårt Land sin første kommunemåling for året: Venstre får 4,8 prosent. Det er fortsatt et stykke unna Venstres målsetting på 7 prosent.

Samtidig viser flere valgautomater og bakgrunnstall at Venstre har et stort potensiale. På Aftenpostens riksdekkende “valgomat” har partiet nå hele 14 prosents oppslutning.

>> Prøv Aftenpostens valgtest.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**