Rydd opp i togkaoset

Jernbaneverket får nå mer penger enn noen gang. Til tross for dette er vedlikeholdsituasjonen på jernbanen uholdbar. Nå krever Venstres Borhild Tenden at samferdselsministeren foretar en gjennomgang av pengebruken i Jernbaneverket.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Borghild Tenden har tatt situasjonen i Jernbaneverket opp med samferdselsministeren i et brev, hvor hun oppfordrer Samferdselsministeren til se nærmere på hvordan pengene forvaltes internt i Jernbaneverket. Hun spør også om samferdselsministeren kan love å foreta en slik gjennomgang.

I en kommentar til VG sier hun at opplever at folk velger bil fremfor tog siden de ikke kan stole på at toget går. Hun vil derfor stille krav til Jernbaneverket at de leverer bedre tjenester.

Borghild Tenden tar spesielt opp vedlikeholdsituasjonen på Gjøvikbanen. Til tross for at trafikken er økende, nedprioriteres vedlikeholdet av jernbaneverket. Hun viser blant annet til at mangelende vedlikehold fører til lav punktlighet og regularitet. I et brev spør hun om samferdselsministeren kan love å ta vedlikeholdssituasjonen på Gjøvikbanen opp med jernbaneverkets ledelse.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**