Gratis etablererkurs for gründere

Mange går med en gründer i magen, men de vet ikke helt hvordan de skal få startet opp sin egen bedrift. Trondheim Venstre ønsker nå at kommunen skal hjelpe snekkeren som ønsker å starte eget firma, eller ingeniørstudenten som har en genial idé, men ikke vet hvordan han skal lage en forretningsplan.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Jon holder foredrag

Foto: NN

– Når du skal starte egen bedrift kan det ofte dukke opp spørsmål du lurer på. Det er ofte vanskelig å få oversikt over de lover og regler som gjelder, og hva du må gjøre for å få ting riktig. Venstre ønsker derfor at Trondheim kommune skal tilby gratis etablererkurs jevnlig, sier 1. kandidat for Venstre i Trondheim, Jon Gunnes.

I Oslo har man allerede et tilbud om etablererkurs. Dette arrangeres hver uke, og er gratis og åpent for alle. På dette kurset får man en grunnleggende innføring i lover og regler, man får tips til hvordan man kan gå fram for å få finansiering, og en oversikt over hvem man kan søke hjelp hos.

For å sikre velferden i framtiden må vi utvikle tusenvis av nye bedrifter, og da må vi legge til rette for gründerne. – Hvis vi vil at Trondheim skal være nyskapingshovedstaden i Norge, må vi legge ting bedre til rette for de som har en idé, de som ønsker å starte for seg selv, sier Gunnes. – Det er utrolig viktig at kommunene gjør ting så enkelt som mulig for dem som ønsker å etablere seg, slik at terskelen for å starte opp en egen bedrift blir lav. Et etablererkurs er et enkelt, men viktig tilbud, avslutter Gunnes.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**