Venstre er jokeren i Oslo

– Venstre har en nøkkelrolle ved dette valget. Partiet kommer til å gjøre det meget godt, sier Aftenpostens kommentator Lars Hellberg til NTB. – En stemme til Venstre er en stemme til vår miljø- og skolepolitikk, sier Ola Elvestuen, leder i Oslo Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Ola Elvestuen

Foto: Sveinung Bråthen

En uke før valget går det mot en triller-avslutning i Oslo. Hovedstaden har de fire siste årene blitt styrt av et Høyre/Frp-byråd med støtte fra KrF og Venstre fra sak til sak. Nå vil Venstre ha mer makt, og det vil gå på bekostning av Frp.

Venstrepolitikk
– Et større Venstre vil ha et strupetak på Frp, sier Ola Elvestuen og fortsetter. – I inneværende periode har Venstre tvunget Frp til å godta at bompenger skal brukes til drift av kollektivtrafikk, stikk i strid med Frps program. I tillegg har Venstre fått gjennomslag for 5-minuttersrute på trikken, selv om Frp vil legge ned trikken. Det er etablert et klimafond for å redusere klimagassutslipp i Oslo, selv om Frp ikke tror at klimaendringene er menneskeskapte, poengterte Elvestuen.

Miljøtiltak for folk
Blant Venstres viktigste miljøsaker ved dette valget er reduksjon av prisen på månedskort i kollektivtrafikken til 500 kroner, etablering av 400 ladestasjoner for el-bil og å ta i bruk biodrivstoff i kollektivtrafikken.

– Den eneste muligheten det sittende byrådet har til å få igjennom miljøfiendtlig politikk, er å samarbeide med Arbeiderpartiet, sier Ola Elvestuen. Han viser til at byrådet ofte har samarbeidet med Arbeiderpartiet når det gjelder nedbygging av grøntområder, blant annet i Groruddalen.

Mer informasjon:
– Les mer om Oslo Venstre
– Her er Oslo Venstres valgliste
– Se Ola Elvestuen på AftenpostenTV

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**