Valgvake på Nøsteboden

Bergen Venstre har gleden av å invitere alle venstremedlemmer og sympatisører, media, gode naboer og andre interesserte til å delta på vår valgvake i gamle ærverdige Nøsteboden mandag 10. september fra kl 19.00. Da skal vi feire at vi endelig er Bergens største sentrumsparti.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Nøsteboden

Nøsteboden

Adressen til stedet er Nøsteboden 32 og ligger rett ved kaien til "Snarveien". Vi vil overføre valgdagssendingene på storskjerm og ha ekstra TVer tilgjengelig for hurtig oppdatering over hva som skjer i lokalvalget. Det blir servering av suppe rundt kl 23.00. Maten koster kr 100,-.

Kort historikk om Nøsteboden:
Nøsteboden ble bygget i 1645 av Danckert Krohn og brukt som lager for hans vinimport fra Portugal og Frankrike. Vinen ble tappet om på et tapperi som lå der Det glade Bergen ligger i dag. Etter hans død ble Nøsteboden solgt til Hoffagent Herman Janson på auksjon. Han forhøyet bygget med en etasje og forlenget det med 15 meter ut i havet i 1807.

På den tiden Nøsteboden ble bygget var det rundt 80 slike lagerhus/naust i området. Det siste fra 1600-tallet ble revet for 3 år siden, og er mer kjent for folk som den gule garasjen ved siden av Ulvesethbygget. Nå står bare Nøsteboden igjen! Nøsteboden lå opprinnelig ute i sjøen med kai på sidene. Nøstet ble også på 1600-tallet kalt "Sanden" fordi området var en sandstrand. Fyllmasse har endret bildet av hvordan sjøen omkranset Nøsteboden.
Dagens eiere har brukt nærmere 5 år på å renovere stedet i samråd med by-antikvaren. De har brukt resirkulert materiale fra gamle skipsvrak og bygninger som er revet. Dette er i tråd med gamle tradisjoner der vrakede skip ble hugget opp og brukt til husbygging. Dersom du leter kan du finne en skipsmast i taket, 400 år gamle dører fra Klokkervik Kirke, materiell fra Bod 13 på Georgernes Verft. Baren er bygget av materiell fra Jonsvollsgaten 10 og Skjortefabrikken på Lappen og annet materiell som er funnet i sjøen. Vinteren 2007-2008 skal eierne åpne en Tyskebar i en ny del av lokalet bak den nyere delen fra 1807. De ønsker å utvikle et konsept med en lokal tysk bar med tysk snaps, øl, vin, musikk og Göete-kvelder. Kanskje du får se Helge Jordal fremføre Faus?
Andre etasje av bygget er planlagt ferdig til sommeren 2008 og vil bli brukt som museum med ambulerende utstillinger om havnenes historie. Havnevesenet oppsto i 1735 for å løse problemet med utilgjengelige havner i de store norske byene blant annet på grunn av bossproblemer.
Stedet er mest brukt til selskapslokale og konferanser, men er åpent onsdag til lørdag fra 16.00 til 01.00 (02.00). Du kan sjekke ut hjemmesiden på www.nosteboden.no

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**