KRf har solgt seg billig

Venstre er skuffet over den politiske plattformen som ligger til grunn for det blå-gule byrådet i Bergen. Viktige politiske områder som miljø, kultur og innvandring kommer til å lide under et mørkeblått styre de fire neste årene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Vågsbunnen

-KrF har solgt seg til de mørkeblå i betaling for to byrådsposisjoner, de kan umulig få gjennomført god sentrumspolitikk sammen med Høyre og FrP, men så er visst posisjoner og byrådstitler viktigere for KrF enn politikk, det sier Venstres nåværende gruppeleder i Bergen bystyre Anders Skoglund.

– Det sier seg selv at viktige sentrumssaker som miljø, kultur og innvandring, ikke kommer til å ha gode kår det nye byrådet. Vi kan for eksempel si farvel til utvidelse av bybanen, for en eventuelt oppstartt av regulering av videre traseer fører ikke bybanen en meter lenger enn til Nesttun. Det er spesielt bekymringsfult når Frp´s Liv Røsland sier seg fornøyd med miljøprofilen til det nye byrådet. Vi kan i det hele tatt se frem til en miljøpause i det neste fire årene, sier Tveit som blir Venstres gruppeleder i neste bystyreperiode.

– Jeg kan ikke se at KrF kan finne det politisk konstruktivt å sitte i et slikt byråd, de siste 16-årene har Venstre og KrF samarbeidet om god sentrumspolitikk i denne byen, denne epoken er i dette øyeblikk slutt, sier Tveit.

-Venstre skal de neste fire årene være et konstruktivt opposisjonsparti i sentrum i Bystyret, vi kan love at det nye byrådet ikke altid skal få det lett, vi er det eneste gjenværende sentrumspartiet i Bergen, en posisjon vi lever svært godt med!, avslutter Tveit og Skoglund.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**