Illustrasjon på regjeringens tafatthet i klimapolitikken

– At ikke flere av de forslagene lavutslippsutvalget har fremmet er blitt fulgt, er en god illustrasjon på regjeringens tafatthet i klimapolitikken. Det er dette regjeringen i realiteten står for, men som har blitt markedsført som en historisk satsing, uttaler Gunnar Kvassheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

 Regjeringen svikter klimaet. Stillstanden innen fornybar energi er et godt eksempel, mener Venstres Gunnar Kvassheim.

Regjeringen svikter klimaet. Stillstanden innen fornybar energi er et godt eksempel, mener Venstres Gunnar Kvassheim.
Foto: Ellen Kvalsund

I Aftenposten i dag går det frem at kun ett av de tiltakene lavutslippsutvalget for ett år siden fremmet er blitt godt fulgt opp av regjeringen.

– Regjeringens satsing på fornybar energi har for eksempel ført til stillstand, ikke fortgang. For Venstre vil flere av tiltakene Lavutslippsutvalget har foreslått, være naturlige elementer i et klimaforlik i Stortinget, legger Kvassheim til.

– Det er også åpenbart at det er Arbeiderpartiet som er bremseklossen i regjeringens klimaarbeid. SV og Senterpartiet har tidligere uttrykt støtte til flere av de forslagene lavutslippsutvalget har fremmet, avslutter Kvassheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**