Venstre hyllet sine nye ordførere

Samtidig som diskusjonene går høyt rundt det politiske samarbeidet Oslo, brukte Venstre anledningen til å hylle sine nye ordførere på en konferanse i Drammen. – Venstre har fått 13 ordførere, mange varaordførere og 126 flere representanter i kommunene enn i 2003. Det blir mye god Venstre-politikk av dette, kommenterte Lars Sponheim under åpningen av møtet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

 Venstres nye ordførere og andre folkevalgte er samlet i Drammen.

Venstres nye ordførere og andre folkevalgte er samlet i Drammen.

Venstre avholder kommunalkonferanse i Drammen 12.-13. oktober. Dette er den første skoleringen av Venstres folkevalgte og har partiprofilering som hovedtema. En av hovedutfordringene er hvordan partiet skal spille på lag nasjonalt og lokalt for å bygge en sterkere liberal stemme i norsk politikk. Venstres nyvalgte fylkesvaraordfører i Buskerud, Runolv Stegane, ønsket de 150 deltagerne velkommen på vegne av fylkeskommunen.

Lars Sponheim til Venstres landsstyremøte i Tromsø

Høyre må velge
Under sin innledning var Sponheim tydelig på at Høyre må velge side i norsk politikk.
– Valget står mellom et mørkeblått alternativ, eller et solid borgerlig samarbeid mot sentrum. Det er gjennom et samarbeid med Venstre vi kan gjennomføre en god klimapolitikk, en ansvarlig og nøktern økonomisk politikk og en anstendig politikk for det flerkulturelle Norge, poengterte Sponheim.

Sponheim roste også Bergen Venstre for å stå rakrygget mot et mørkeblått byråd, og Oslo Venstres arbeid for en fortsatt anstendig borgerlig politikk i Oslo.

 Reidar Lindseth ble gjenvalgt som ordfører i Flatanger. Valgresultat: 42,9 prosent.

Reidar Lindseth ble gjenvalgt som ordfører i Flatanger. Valgresultat: 42,9 prosent.
Foto: Karl Buchholdt

Ordførervekst
En av Venstres gjenvalgte ordførere, Reidar Lindseth i Flatanger, gjorde rent bord og ble klart beste Venstrekommune med en oppslutning på 42,9 prosent.
– Vi har ikke drevet noe særlig valgkamp, det nytter ikke å gjøre en dårlig jobb i 3 år og 8 måneder, for så å drive 4 måneders god valgkamp, sier Reidar Lindseth. – Folk var fornøyd med jobben vi utført i 4 år, og det fikk vi betalt for, sier han.

 Mona Hellesnes blir sannsynligvis ordfører i Ulvik.

Mona Hellesnes blir sannsynligvis ordfører i Ulvik.
Foto: Kari Østervold Toft

Ordfører-oversikt
Venstre ligger an til å få 13 ordførere, samtidig som det fortsatt er uavklart om Kjell Veivåg blir hovedstadens neste ordfører. Se fullstendig liste her.

Dette er Venstres sannsynlige ordførere de neste fire årene:
Ulvik: Mona Hellesnes (ny) (nettside)
Ål: Torleif T. Dalseide (gjenvalgt) (nettside)
Grimstad: Hans Antonsen (ny) (nettside)
Smøla: Iver Nordseth (gjenvalgt) (nettside)
Tydal: Kari Slungård (ny) (nettside)
Kvæfjord: Lillian Hessen (gjenvalgt på direktevalg) (nettside)
Flekkefjord: Reidar Gausdal (direktevalgt) (nettside)
Hurdal: Runar Bålsrud (direktevalgt) (nettside)
Averøy: Jarle Haga (direktevalgt) (nettside)
Flatanger: Reidar Lindseth (gjenvalgt) (nettside)
Åsnes: Lars Petter Heggelund (ny) (nettside)
Vestre Slidre: Eivind Brenna (gjenvalgt på fellesliste) (nettside)
Røst: Arnfinn Ellingsen (ny "comeback" på fellesliste) (nettside)

By og land
Venstre har gjort gode valg i mange av våre største byer. Haugesund (9,1), Stavanger (9,2), Oslo (8,7), Asker (8,7) og Bærum (10,9) er blant dem som utmerker seg spesielt. Men framgangen har ikke bare kommet i de store byene,

– Venstre makter nå å gjøre gode valg både i bygd og by, og har med dette valgresultatet befestet sin stilling som et mellomstort liberalt parti i Norge, sier Venstres nestleder Trine Skei Grande.

Kraftig vekst
Flere fylker har omtrent fordoblet antall kommunestyrerepresentanter. Dette gjelder Østfold (økning på 64 %), Hedmark (55 %), Telemark (54 %), Vestfold (47 %) og Akershus (46 %). Også Oppland, Buskerud, Rogaland og Hordaland har en pen økning i antall kommunestyrerepresentanter.

Som følge av Venstres sterke valg fikk partiet representasjon i 37 kommuner hvor vi ikke var representert i 2003. Spesielt gode resultater fikk vi i Rakkestad (14,9), Gjerdrum (11,4), Åsnes (12,1) og Roan (9,0).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**