Konstitueringen i Oslo klar

Oslo bystyre er konstituert for 2007 – 2011. Fabian Stang (H) ble hovedstadens nye ordfører. Venstres gruppeleder Ola Elvestuen ble gjenvalgt som leder for byutviklingskomiteen, mens Kjell Veivåg (V) ble nestleder i kultur- og utdanningskomiteen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

 Ola Elvestuen ble gjenvalgt som leder for byutviklingskomiteen.

Ola Elvestuen ble gjenvalgt som leder for byutviklingskomiteen.
Foto: Sveinung Bråthen

 Kjell Veivåg ble nestleder i kultur- og utdanningskomiteen.

Kjell Veivåg ble nestleder i kultur- og utdanningskomiteen.
Foto: Sveinung Bråthen

Venstre trakk tidligere i dag sin ordførerkandidat, Kjell Veivåg, etter at det ble klart at verken FrP, Ap og SV ikke ville stemme for ham. I løpet av formiddagen samlet alle de fire borgerlige partiene, Venstre, Høyre, Frp og Krf, om Fabian Stang som ordfører.

– Det var harde forhandlinger, men vi mener vi kom fram til en god avtale. Styrkeholdet i bystyret er ikke endret etter valget, der altså Venstre ble vesentlig styrket og fikk fem representanter. Det er på dette grunnlaget vi skal arbeide for en god miljø-, skole- og kulturpolitikk for Oslo, sier Ola Elvestuen.

Les Oslo Venstres bystyrevalgprogram 2007 — 2011.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**