Et stødig Venstre

Da jeg ble aktiv i Venstre for et år siden, etter å ha vært medlem flere år, hørte jeg noen rykter om at Venstre skulle være så vinglete.
Jeg greide aldri å oppdage den vinglete politikken, men det er kanskje slik at kjærlighet gjør blind, også i politikken, skriver Linn Beate Kaald Thoresen, nestleder i Grorud Venstre, i Akers avis.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Kjell Veivåg

Kjell Veivåg
Foto: Sveinung Bråthen

Nå kan jeg forstå at det sikkert er mange som synes det har vært vinglete når de har sett Venstre ha samtaler både med Høyre og Frp og med Ap og SV i Oslo Rådhus før det nye bystyrets konstituering onsdag 17. oktober.
La det være helt klart: Venstre snakket komitéverv, samarbeid og noe politikk med Høyre og Frp. Venstre snakket kun komitéverv og konstituering med Ap og SV, aldri politikk.

For Venstre har politikken vår hele tiden vært det viktigste i disse samtalene. Det som har virket vinglete har i realiteten vært trofasthet i forhold til Venstres program. Vi kunne ikke gå på tvers av miljøpolitikken vår selv om Frps Henning Holstad ba tynt. Det var også helt vesentlig å beholde lederen av byutviklingskomitéen, selv om Aps Rune Gerhardsen gjorde alt han kunne for å hindre akkurat det. I byutviklingskomitéen gjør Oslo Venstres leder Ola Elvestuen en betryggende og seriøs innsats for Oslo by, for miljøet og for kulturminner.

Jeg mener Venstrevelgere og hele byens befolkning har fått en stor kapasitet også med Kjell Veivåg som nestleder i kultur-og utdanningskomitéen. Det er et heltidsverv, og alle som kjenner Veivåg vet at han brenner for kultur og skole, både for Groruddalen og hele Oslo. Det er surt at Venstre tapte ordførervervet i en ren politisk farse, men Veivåg er en flott heltidspolitiker for kultur og utdanning i byen vår.

Venstre har fått flotte og kunnskapsrike bystyrepolitikere i alle komitéer. Som aktiv i Grorud Venstre og engasjert i lokalpolitikken så vet jeg at Oslo Venstres bystyrerepresentanter kjenner Grorud, og at de lytter til oss.

Innlegget stod på trykk i Akers avis / Groruddalen fredag 19. oktober 2007.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**