Gledelig signal fra velgerne

Med en oppslutning på over 7 prosent på flere meningsmålinger befester Venstre seg som et solid sentrumsparti. – Gode målinger stimulerer oss til å tenke langsiktig, og skaper trygghet rundt våre hovedlinjer i politikken, sier generalsekretær Terje Breivik.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

 Flere målinger gir Venstre en velgeroppslutning på over 7 prosent. På Norstats måling for NRK fikk Venstre 7,1 prosent.

Flere målinger gir Venstre en velgeroppslutning på over 7 prosent. På Norstats måling for NRK fikk Venstre 7,1 prosent.
Foto: NRK

På Opinions oktobermåling, utført for ANB og Dagsavisen, får Venstre en rekordoppslutning på 7,5 prosent. Den positive trenden dokumenteres av flere målinger den siste tiden, bl.a. på målinger utført for NRK (7,1 prosent), Aftenposten (7,0 prosent) og Vårt Land (7,1 prosent).

Avstand til Frp
Valgforsker Bernt Aardal mener målingene viser at Venstre har gjort et klokt valg når de markerer avstanden til Frp.

– Da jeg sa at det er uaktuelt for oss å støtte en regjering med Frp, stålsatte jeg meg for reaksjonene. Men vi har altså fått fire målinger etter dette, og vi har hatt en markant stigning. Dette viser at vi fører en sentrumspolitikk som folk vil ha, sier Venstre-lederen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Terje Breivik

Foto: Rune Kongsro

Trygg på hovedsakene
Venstres generalsekretær, Terje Brevik, gleder seg også over gode målinger, men understreker at det er stor avstand mellom meningsmålinger og valg.

– Gode målinger stimulerer oss til å tenke langsiktig og skape trygghet rundt våre hovedlinjer i politikken. Venstre er et liberalt, borgerlig parti som ønsker en borgerlig regjering til avløsning av den sittende. Men det er selvsagt ikke likegyldig hva slags politikk en slik regjering skal føre.

– Vi vil ha en politikk med et sterkt engasjement for miljø, skole, de svakeste i samfunnet og et nyskapende næringsliv. Meningsmålingene og valgresultatet viser at vi er på rett vei når det gjelder politikk- og organisasjonsutvikling, slik at Venstre kan befeste sin posisjon som det ledende sentrumspartiet, sier Terje Breivik.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**