Vil ha plan for høyhastighetstog

– I lys av de klimautfordringene vi står ovenfor er det åpenbart at vi trenger miljøriktige alternativer som kan konkurrere med fly. Venstre har forventinger om at samferdselsministeren i dag legger fram en plan for gjennomføring og finansiering av høyhastighetsbaner i Norge, uttaler Venstres Borghild Tenden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


I dag vil samferdselsministeren presentere en utredning om potensialet for høyhastighetstog i Norge. Venstre ser frem til dette.

– Klimautfordringen krever at vi finner gode praktiske løsninger også innenfor transportektoren, som står for nesten en tredjedel av utslippene. I Europa ser vi at høyhastighetstog konkurrerer ut flytrafikken. Det må stå som eksempel for hvordan vi skal satse i Norge, avslutter Tenden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**