Brutte løfter

Når regjeringen nå blir konfrontert med brutte løfter, så gir de skylden på lokalpolitikerne. Det gjelder for eksempel utlånsordningen til vedlikehold av skoler og kirker.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Regjeringen lovet å styrke utlånsordningen, men gjør det ikke likevel. Svaret deres er at dette ikke er brutte løfter fra deres side, men at kommunene har fått tilført mer frie midler som de burde løst dette med. Altså er det vi lokalpolitikere som har skylden for at regjeringen bryter løfter.

Når kommunene får frie midler, må regjeringen akseptere at midlene blir brukt der det er størst behov i den enkelte kommune. De kan ikke forvente at frie kommunale midler går til løfter som de har gitt på vegne av en regjering. Frie midler bestemmer lokalpolitikerne over. I de tilfeller hvor regjeringen gir løfter på vegne av lokalpolitikerne, må det i så fall følges opp av øremerkede sentrale midler.

Jeg skjønner at velgerne kan få inntrykk av at politikerne bløffer, når det ikke er sammenheng mellom de som lover og de som har ansvar for å utføre.

Tonje Løwer Gurholt
Leder i Telemark Venstre

Innlegget står i Kommunal Rapport her

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**