Vil ha nytt elbil-løft

Venstre vil gjennomføre en serie tiltak for å løfte elbil-markedet ytterligere. – Avgiftsreduksjoner for el-biler som firmabiler og flere ladestasjoner, kan løfte miljøet og gjøre elbilen attraktiv for flere, sier Venstres Borghild Tenden og Ola Elvestuen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

 - En hovedutfordring for elbilen er at det opprettes flere ladestasjoner, sier Ola Elvestuen.

– En hovedutfordring for elbilen er at det opprettes flere ladestasjoner, sier Ola Elvestuen.
Foto: Frode Fjeldstad

 Venstres avgiftskutt vil gjøre elbilen enda mer attraktiv, sier Tenden.

Venstres avgiftskutt vil gjøre elbilen enda mer attraktiv, sier Tenden.
Foto: Venstre

Elbilen er fritatt for moms og årsavgift, den passerer gratis gjennom gjennom bomringen og kan brukes i kollektivfeltet.

– Dette er bra, men vi mangler tiltak rettet mot bedrifter og kommuner. Mange opererer i begrensede geografisk områder. Jeg er sikker på at flere ville valgt elbiler både som firmabil og i den daglige driften, dersom forholdene var bedre tilrettelagt, sier nestleder i Stortingets transportkomité, Borghild Tenden.

Avgiftsreduksjoner
Tenden og Venstre går nå inn før følgende tiltak for å gjøre elbil mer attraktiv:
· Fjerne beskatning av elbiler som firmabiler.
· Fjerne moms på batteriskift for elbiler.
· Fjerne moms på leasing av elbiler.

– Skal vi nå målsettingene om reduserte utslipp av drivhusgasser, må transportsektoren bidra vesentlig. Elbilen passer som firmabil for en rekke kommuner og bedrifter, og Venstres avgiftskutt vil gjøre elbilen enda mer attraktiv, sier Tenden.

Ladestasjoner
Nye avgiftsreduksjoner for elbiler er også blant de 61 punktene i kravlisten fra Venstre, Høyre og KrF til klimaforhandlingene i Stortinget. I Oslo krever Venstre 400 nye ladestasjoner for elbiler i de pågående budsjettforhandlingene med byrådet.

– En hovedutfordring for elbilen er at det opprettes flere ladestasjoner. Hver ladestasjon koster ca. kr. 5000,-, noe som i klartekst betyr at vi med små investeringer kan få store miljøgevinster, påpeker leder i Oslo Venstre, Ola Elvestuen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**