Vil ha opprydning i kjøreskolebransjen

I den siste tiden er det avdekket flere tilfeller av mangelfull kjøreopplæring og juks ved kjøreskolene.
– Dette går utover elevene og trafikksikkerheten på veiene våre. Her må samferdselsministeren komme på banen og rydde opp, uttaler Venstres Borghild Tenden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

 Venstres Borghild Tenden vil rydde opp i juks blant kjøreskolene

Venstres Borghild Tenden vil rydde opp i juks blant kjøreskolene
Foto: Microsoft

Hun viser blant annet til at to kjøreskolelærere ble tatt for juks på Gjøvik, etter klager fra elevene. Kjøreskolelærerne innrømmet at juks var veldig vanlig i bransjen.

Flere eksempler
– Jeg har sett tilsvarende eksempler tidligere. Dette er nok en bekreftelse på at omfanget av denne svindelen kan være omfattende. Derfor mener Venstre det er behov for å se på målrettede tiltak for å heve kvaliteten blant kjøreskolene, uttaler Tenden.

Skriftlig spørsmål
Tenden har derfor tatt saken opp med samferdselsministeren gjennom et skriftlig spørsmål:

Spørsmål: Hvilke tiltak vil samferdselsministeren iverksette for å kvalitetssikre føreropplæringen og for å styrke publikums stilling med hensyn på å kunne velge en god og seriøs trafikkskole?

Begrunnelse: Føreropplæringen er en viktig del av trafikksikkerhetsarbeidet. To kjøreskolelærere på Gjøvik ble nylig tatt for å jukse i kjøreundervisningen. I følge NRK mister de trolig retten til å drive opplæring på bakgrunn av at de har drevet undervisning i strid med forskriftene. En av kjøreskolelærerne innrømmet at det var veldig vanlig med juks i bransjen. NRK kan også melde at saken kom opp etter klager fra misfornøyde elever, og at så mange som 100 elever kan ha fått mangelfull opplæring.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**