Bali: – Pinlig å glemme samene

Den norske delegasjonen til klimakonferansen på Bali utgjør nærmere 60 delegater. Ikke en av dem representerer samene. – Naturen er selve grunnlaget for den samiske kulturen og språket, derfor blir jeg direkte flau på regjeringas vegne, sier Venstres Vera Lysklætt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


– Dette er nok et bevis på at regjeringas politikk rett og slett ikke henger sammen, sier Lysklætt fra Finnmark. Hun lurer på hvor det blir av regjeringens satsing på nordområdene.

 Venstres stortingsrepresentant for Finnmark, Vera Lysklætt.

Venstres stortingsrepresentant for Finnmark, Vera Lysklætt.

Manglende forståelse
– Når statsministeren i tillegg sier at våre delegasjoner internasjonalt ikke alltid kan ta hensyn til alle sider og interesser i Norge, så vitner det om en manglende forståelse for utfordringen. De som virkelig vil bli berørt av klimaendringene i framtida, er nettopp den samiske befolkningen i Norge og på Nordkalotten, sier Lysklætt.

– Naturen er selve grunnlaget for den samiske kulturen og språket, og særlig vil reindriftsnæringa bli berørt av klimaendringene, påpeker Lysklætt.

Urbefolkning
– Fredsprisvinner Al Gore sa under sitt besøk i Oslo denne uka, at nå må samene og andre urbefolkninger komme mer på banen internasjonalt for å synliggjøre klimaproblemene. Dette tyder på at fredsprisvinneren har sett de utfordringer urfolk i nord vil stå overfor i framtida, men det har dessverre ikke vår egen statsminister gjort, avslutter Vera Lysklætt.

Se også: NRK.no

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**