Kongens fortjenestemedalje til Jostein Nybø

Mangeårig venstremedlem, Jostein Nybø, fikk søndag tildelt Kongens fortjenestemedalje. Nybø har blant annet vært kommunestyremedlem for Venstre i fire perioder.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Jostein Nybø er født 1941 og var inntil nylig tilknyttet Fylkesmannen i Rogaland.
Av grunnlaget for utdelingen nevnes spesielt:

Politikk
Kommunestyrerepresentant i fire perioder for Venstre fra 1968. Medlem/leder i ulike nemnder, råd og styrer, blant annet barnevernsnemnda, helserådet, reiselivsnemnd, sosialstyret, trygdekontorets styre, teknisk styre, skolestyret, kommuneplanutvalg, menighetsråd og leder for kontrollutvalget. I tillegg medlem i Nord Jæren kommunerevisjon og lagrettsmedlem/meddommer.

Idrett
Randaberg Idrettslag fra 1969-2000, deriblant som aktiv, dommer og leder av hovedstyret i RIL. Medlem av Rogaland fotballkrets sitt styre og utdanningskomitè. Jostein Nybø ble tildelt Randaberg kommune sin kulturpris i 1986. Han har vært pådriver for idrettshall, og var medlem i byggekomiteen tidlig på 80-tallet.

Musikk
Medlem fra oppstart av Randaberg skolemusikkorps fra 1952. Dirigent for korpset 16 år gammel. Har også vært dirigent for Goa skolekorps en liten periode. Initiativtaker til oppstart av voksenkorps, Randaberg musikkorps, i 1979, styremedlem i flere år, medlem i starten og frem til i dag.

Les mer her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**