– Ulykkestallene må ned

Nestleder i Transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget, Borghild Tenden, er uroet over at antall trafikkskadde har økt med 10% til 12.000 i 2007. – Det er et uhyggelig høyt tall, jeg håper det er samferdselsministerens førsteprioritet å snu denne utviklingen, sier Tenden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

 Borghild Tenden (V) ber folk besinne seg, og vise hensyn i jule- og nyttårstrafikken

Borghild Tenden (V) ber folk besinne seg, og vise hensyn i jule- og nyttårstrafikken

Siden 2002 har det også vært en stabil nedgang i antall drepte i trafikken, men denne tilbakegangen har stanset opp i 2006 og 2007. – Vi kan ikke hvile i denne saken, bak hvert tall er det en tragedie, her må regjeringen på banen med en handlingsplan for å få ned ulykkestallene, mener Tenden (V). – For Venstre er det uakseptabelt at ikke antall skadde og drepte i trafikken går ned, sier Tenden (V).

Tenden (V) peker på at førerkortutdanningen i 2005 ble forbedret, etter forslag fra Bondevik II-regjeringen, men at det er avdekket betydelig juks og svindel i bransjen. – Det hjelper lite å forbedre utdanningen når den ikke blir fulgt tilstrekkelig opp av bransjen. Tenden (V) har tatt opp dette med statsråd Navarsete flere ganger, og krever at hun setter i verk tiltak som sikrer kvaliteten i førerkortutdanningen.

Tenden oppfordrer også folk om å besinne seg i trafikken. – Det nytter ikke at kun myndighetene bryr seg om sikkerhet, vi trenger også ansvarlige sjåfører, sier Tenden (V). Hun forventer folk tar seg litt ekstra tid i jule- og nyttårstrafikken, i stedet for å stresse seg hjem.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**