Fremtidsrettet beslutning for Veterinærhøgskolen

Venstre synes det er svært gledelig og riktig at regjeringen nå går inn for å flytte Veterinærhøyskolen fra Oslo til universitetsmiljøet på Ås. – Regjeringen Bondevik foreslo dette i 2005, og det er syv år siden Venstre foreslo dette første gang overfor Stortinget, sier Venstres Odd Einar Dørum og Borghild Tenden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

 Regjeringen ønsker å flytte Veterinærhøgskolen til Ås. Venstre foreslo dette første gang i 2001.

Regjeringen ønsker å flytte Veterinærhøgskolen til Ås. Venstre foreslo dette første gang i 2001.
Foto: Håkon Sparre (UMB)

Ifølge VG Nett går altså regjeringen nå inn for å flytte Veterinærhøyskolen (NVH) fra Oslo til Ås (Universitetet for miljø- og biovitenskap). Regjeringen Bondevik gikk inn for flytting 13.05.2005, og Venstre foreslo dette overfor Stortinget i 2001.

 - Det er viktig å forene kompetente fagmiljøer, sier Dørum.

– Det er viktig å forene kompetente fagmiljøer, sier Dørum.
Foto: Lasse Thue

Nasjonalt senter
– Venstre vil gi sin helhjertede støtte til forslaget. En samling av Veterinærhøgskolen med Universitetet for miljø- og biovitenskap på Ås, vil gjøre universitetet til det nasjonale senteret for biologiske og naturvitenskaplige fag, sier Venstres Odd Einar Dørum.

– Naturvitskapelige kunnskaper blir tatt i bruk på stadig nye fag- og samfunnsområder. Derfor er det viktig å samle og forene de tunge fagmiljøene som UMB og NVH representerer. På Ås kan disse inngå i et tett samvirke med andre relevante forskningsinstitusjoner som ligger der. Får vi gjennomført dette har Ås-miljøet forutsetninger til å bli ledende på sitt felt nasjonalt og internasjonalt, sier Venstres representant for Akershus, Borghild Tenden.

Konsentrert innsats
Også Oslo-representanten Dørum er klar på sin støtte til flytting av NVH.

– Det er viktig å forene kompetente fagmiljøer. Skal vi få best mulig utbytte av forskning og utdanning, må vi konsentrere innsatsen og fokusere på prioriterte områder. Fagfeltet biovitenskap har store muligheter for utvikling og økt verdiskapning, og i dette perspektivet er beslutningen meget fremtidsrettet, sier Dørum.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**