Gledelig stabilitet for Venstre

Venstre befester sin posisjon som et solid sentrumsparti. – Gode målinger stimulerer oss til å tenke langsiktig, og skaper trygghet rundt våre hovedlinjer i politikken, sier generalsekretær Terje Breivik. I dag fikk Venstre 7,4 prosents oppslutning på BTs januarmåling. Snittet for nasjonale meningsmålinger i hele 2007 var på 5,5 prosent.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Meningsmålinger gjennomsnitt 2007

Meningsmålinger gjennomsnitt 2007
Foto: Steinar Haugsvær

Venstres generalsekretær, Terje Breivik, gleder seg over at et godt valg er etterfulgt av en stabil oppslutning for Venstre.

 - Meningsmålingene og valgresultatet viser at vi er på rett vei når det gjelder politikk- og organisasjonsutvikling, sier Breivik.

– Meningsmålingene og valgresultatet viser at vi er på rett vei når det gjelder politikk- og organisasjonsutvikling, sier Breivik.
Foto: Rune Kongsro

Langsiktig
– Gode målinger skaper trygghet rundt våre hovedlinjer i politikken. Vi vil ha en politikk med et sterkt engasjement for miljø, skole, de svakeste i samfunnet og et nyskapende næringsliv. Meningsmålingene og valgresultatet viser at vi er på rett vei når det gjelder politikk- og organisasjonsutvikling, slik at Venstre kan befeste sin posisjon som det ledende sentrumspartiet, sier Breivik.

Kanonmåling
I dag presenterer Bergens Tidende sitt partibarometer (Sentio), og ifølge avisen styrker Venstre sin stilling i sentrum av norsk politikk. Venstre har siden juli 2007 mer enn doblet oppslutningen på BT-målingene, og er nå størst av sentrumspartiene.

– En kanonmåling for Venstre. Hovedforklaringen må være partiets innsats i klima- og miljøpolitikken. Lars Sponheim er en dyktig partileder, men i miljøsaker er det Gunnar Kvassheim som fremstår med pondus og troverdighet. Han har profilert Venstre sterkt og godt i debatten om et tverrpolitisk klimaforlik på Stortinget, sier seniorrådgiver Arve Østgaard i Sentio Research til BT.

BTs januarmåling (Sentio)

BTs januarmåling (Sentio)
Foto: BT

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**