Regjeringen må styrke SkatteFUNN

– SkatteFUNN-ordningen har vært en suksess og må styrkes, krever Venstres forskningspolitiske talsmann Odd Einar Dørum i en kommentar til evalueringen av SkatteFUNN som ble offentliggjort i dag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Hovedkonklusjonen i evalueringen er at SkatteFUNN har ført til mer FoU og økt verdiskaping i næringslivet. En krone i SkatteFUNN-subsidier har utløst to kroner i FoU-innsats fra bedriftene.

Suksessrik ordning
– Evalueringen bekrefter at SkatteFUNN-ordningen har vært en suksess. Uten SkatteFUNN-ordningen ville næringslivets FoU-innsats vært 2,4 milliarder kroner lavere i 2005, påpeker Dørum.

Uheldige innstramminger

 - Regjeringen må styrke SkatteFUNN-ordningen, krever Odd Einar Dørum

– Regjeringen må styrke SkatteFUNN-ordningen, krever Odd Einar Dørum
Foto: Rune Kongsro

Dørum viser til at den rødgrønne regjeringen har foretatt flere innstramminger i SkatteFUNN-ordningen mens de har ventet på evalueringen.

– Det henger ikke på greip at Regjeringen foretar innstramminger i en vellykket incentivordning som fører til mer privat FoU og verdiskaping i næringslivet. Gode skatteincentiv-ordninger er viktig for å øke den private andelen som skal til for å nå forskningsmålet om 3 prosent av BNP til forskning og høyere utdanning innen 2010, sier Dørum.

Regjeringen må snu

– Regjeringen må fjerne innstrammingene i ordningen og gjeninnføre støtte til ulønnet forskningsinnsats, øke timesatsene, beløpsgrensene og forplikte seg til en videreutvikling av ordningen. Ordningen må fortsatt være incentivbasert og ubyråkratisk, krever Dørum, som lover at Venstre vil følge dette opp i Stortinget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**