Fylket og byen bør spleise 50/ 50 på parkeringsbussen!

Det er tåpelig å fjerne parkeringsbussen, dette tilbudet er svært poppulært og har fungert godt. Parkeringsbussen bidrar til å redusere “trykket” av privatbiler i sentrum, sier Venstres gruppeleder i Bergen bystyre Hans-Carl Tveit.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Man skulle ikke tro at de samme politiske partiene styrer både fylket og byen. Parkeringsbyssen har blitt en kasteball mellom de blågule partiene i fylkestinget og byrådet. I fylkestinget vil Høyre, FrP og KrF legge ned parkeringsbussen, mens byrådet bestående av de samme partiene gir falske forhåpninger om at den skal beholdes ved å bevilge penger til et halvtårs drift, for så å ha en åpen krangel om den skal videreføres eller legges ned. Alvorlig talt, nå må de snart bestemme seg, sier Venstres gruppeleder i Hordaland Fylkesting, Harald Hove.

– Venstre har i sitt alternative bybudsjett satt av penger til å drive 50% av parkeringsbussen og det samme har Venstres fylkestingsgruppe gjort i sitt alternative fylkesbudsjett, de styrende partier i fylket og byrådet burde blitt enig om en slik løsning, sier Tveit.

– Det mest konstruktive hadde vært en 50/ 50 deling. På en side er parkeringsbussen en intern – buss for Bergen – sentrum, men den må også sees på i en større sammenheng. En god trafikkavikling i sentrum har ringvirkninger langt ut i Bergens omegn, avslutter Hove.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**