Venstre får støtte for å endre barneloven

Venstre har fremmet forslag i Stortinget om at barneloven må endres slik at all bruk av fysisk avstraffelse av barn blir forbudt. Nå får forslaget ifølge Dagsavisen støtte fra regjeringspartiene i Stortinget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Trine Skei Grande

Foto: Rune Kongsro

– Vi mener det er nødvendig med en klargjøring i barneloven slik at det ikke er tvil om at fysisk avstraffelse av barn er forbudt i Norge, sier Venstres nestleder Trine Skei Grande.

Fjerner uklarhet
– Det dagens lov egentlig sier er at du kan slå barnet ditt litt, bare det ikke tar skade av det. Det er uholdbart, sier Skei Grande.

Sammen med tidligere justisminister Odd Einar Dørum og Venstres medlem i helse- og omsorgskomiteen Gunvald Ludvigsen, foreslår Trine Skei Grande å fjerne denne uklarheten.

Samfunnsansvar
SV vil sammen med de øvrige regjeringspartiene støtte Venstres forslag når saken behandles i familie- og kulturkomiteen.
– Vi har et felles samfunnsansvar for at barn ikke blir utsatt for klaps. Det er viktig at lovverket understreker at det som er forbudt mot voksne også er forbudt mot barn. All form for fysisk avstraffelse er skadelig, mener SVs familiepolitiske talskvinne May Hansen.

Mer informasjon
Representantforslag nr. 31 (2007-2008): Forslag om å endre barneloven
10.12.2007: Venstre ønsker forbud mot fysisk avstraffelse av barn
Dagsavisen 29.01.2008: Vil forby all klapsing av barn

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**