Klimaforliket: Krever regnskogmidler i revidert

– Regjeringen bryter med klimaforliket dersom ikke det allerede i revidert nasjonalbudsjett kommer penger til regnskogsatsingen. Det sa Gunnar Kvassheim i Stortinget i dag da klimameldingen ble behandlet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

 Gunnar Kvassheim krevde i Stortinget at penger til regnskog blir lagt inn i revidert nasjonalbudsjett.

Gunnar Kvassheim krevde i Stortinget at penger til regnskog blir lagt inn i revidert nasjonalbudsjett.

Kvassheim sikter til punktet i klimaforliket mellom regjeringen og H, Krf og V, som sier at det allerede i 2008 skal komme penger til bevaring av regnskogen. Han er bekymret for at Regjeringen vil trenere dette tiltaket, etter oppslaget i Dagens Næringsliv, der miljø- og utviklingsminister Erik Solheim ikke kan love midler.

Viktig med forlik
– Venstre var de første som tok til orde for et klimaforlik, og er svært tilfreds med at det ble en løsning, sa Kvassheim i Stortinget. For Venstre var det viktig å bevege regjeringens klimamelding lengre, både fordi den var vag og lite ambisiøs på en rekke punkter. Norge skal være klimanøytralt allerede i 2030, og ikke 2050, slik Regjeringen la opp til.

 Venstre vil kreve at klimaforliket ligger til grunn i en evt. borgerlig regjering, sa Kvassheim.

Venstre vil kreve at klimaforliket ligger til grunn i en evt. borgerlig regjering, sa Kvassheim.

Mer ambisiøs miljøpolitikk
Kvassheim mener en borgelig regjering vil kunne føre en minst like ambisiøs miljøpolitikk som de rødgrønne. — SV ville i forhandlingene tone ned konkrete tiltak, det var opposisjonen som hadde den mest ambisiøse klimapolitikken, sa Kvassheim. Han viste også til at Bondevik-II-Regjeringen kunne samarbeide med SV for å få flertall for miljøpolitikk som var lagt mer radikal enn det man kunne få gjennomslag for med Frp og Ap. Kvassheim utfordret også Høyre om å velge side. — Høyre må innse at et regjeringssamarbeid med Frp er uaktuelt blant annet på grunn av klimaforliket, der Frp er helt på sidelinjen.

Hele avtalen
Les hele klimaforliket her.

Flere saker
Klimaforliket: Norge på vei mot lavutslippssamfunnet
H, KrF og V: Glad for klimaforlik
FrP med klam klimapolitikk

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**