Overvåking er et blindspor

Skedsmo Venstre mener at overvåking av storgata i Lillestrøm ikke vil gjøre byen tryggere. – Overvåking er et lettvint virkemiddel, men det skaper flere problemer enn det løser, mener leder i Skedsmo Venstre, Boye Bjerkholt. Han mener at videoovervåking i beste fall ikke skaper mer enn en falsk trygghet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Kamera

Foto: Ukjent

– Vi må ikke se oss så blinde på sikkerhet for enhver pris at vi tyr til virkemidler som setter alle under mistanke. Retten til å kunne bevege seg i byen uten at noen registrerer hvor du er til enhver tid, må veie tyngre enn det inntrykket av sikkerhet som videoovervåking kan skape. Erfaringene fra Storbritannia, som er et av Europas mest overvåkede land, viser at den eneste målbare effekten av slik omfattende overvåking er at folk har mistet retten til å leve et sporløst liv, utdyper Bjerkholt.

Han er også skeptisk til at nye åpningstidsbegrensninger vil føre til til mindre bråk i Lillestrøm. – Problemet i dag er at alle skal hjem samtidig. Det problemet vil være det samme om du jager folk hjem klokka to eller klokka tre. Er det noe som virkelig bidrar til bråk og vold, så er det nettopp kombinasjonen av fulle folk og trengsel. I stedet burde åpningstidene liberaliseres, slik at folk kan gå hjem når de naturlig føler for det, Da vil vi kunne slippe køproblematikken foran kebabsjapper og taxiholdeplasser som vi ser i dag, mener Bjerkholt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**