Lillian Hessen regionrådsleder

Ordfører i Kvæfjord, Lillian Hessen (V) overtar som regionrådsleder etter Svein Berg, Skånland.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


-Han ville ha avløsning, sier Lillian. Det er tradisjon for at vervet har en viss rullering, og denne gangen ønsket rådet at Lillian skulle overta. -Jeg syntes også at det var på tide med en kvinnelig leder, sier venstreordføreren, som synes det blir spennende å være leder for de åtte kommunene i en tid der både fylkeskommune, fylkesmann og øvrige statsetater forventer at regionrådene skal være felles uttaleforum for kommunene. Rådet får stadig innspill i ulike saker, og da må man samordne uttalelsene fra kommunene og se på helheten.

Hverdagen er travel for alle ordførerne, og Lillian Hessen har derfor ment at det er nødvendig at rådet har en egen hel stilling som sekretær. Hun er glad for at det nå er vedtatt. I Sør-Troms regionråd møter ordførere og rådmenn fra kommunene Bjarkøy, Harstad, Skånland, Ibestad, Gratangen, Salangen, Lavangen og Kvæfjord.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**