– Trekk gratiskvotene tilbake

Gasskraftverket på Kårstø selger regjeringens gratiskvoter med stor fortjeneste. – Situasjonen er absurd, mener Venstres Gunnar Kvassheim. Han mener regjeringen må trekke gratiskvotene tilbake.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Naturkrafts gasskraftverk på Kårstø produserer ikke strøm blant annet på grunn av at strømprisen er for lav i forhold til gassprisen. Dermed kan eierne av gasskraftverket, StatoilHydro og Statkraft, selge gratiskvotene man har mottat fra regjeringen med stor fortjeneste.

Riv ruskende galt
— Det er riv ruskende galt å utstyre en stor utslippsaktør med gratiskvoter. Det er ikke minstepensjonister vi snakker om, men to søkkrike eiere, nemlig StatoilHydro og Statkraft, sier Gunnar Kvassheim (V), leder av Stortingets energi- og miljøkomite.

Kvassheim mener regjeringen må trekke kvotene tilbake snarest mulig.

— Når Naturkraft kan selge kvotene videre til andre, får man bare utslippene en annen plass. Situasjonen som er oppstått er helt absurd og psykedelisk, sier Kvassheim.

Gikk i mot gratiskvoter
Han viser til at Venstre i forbindelse med behandlingen av kvoteloven i Stortinget, som eneste parti gikk imot gratis utslippskvoter til gasskraftverkene.

Les innstillingen til Stortinget om om lov om endringer i klimakvoteloven m.m. her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**