Ber Høyre ta avstand fra Frps klimapolitikk

Gunnar Kvassheim mener Høyre må ta klar avstand fra Frp i klimapolitikken. – Høyre må velge mellom den klimapolitikken de har sammen med Venstre og KrF, og det Frp står for. Det er ikke mulig å kombinere de to synspunktene, sier han til VG Nett.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Bellonas Frederic Hauge langet ut noen kraftige salver mot FrP’s klimapolitikk i dagens VG. Bellona-lederen advarte også Høyre mot å samarbeide med Frp, samme dag som FrP arrangerte klimaseminar med Hauge blant innlederne.

 Kvassheim mener klimautfordringene ikke er mulig å løse i samarbeid med Frp.

Kvassheim mener klimautfordringene ikke er mulig å løse i samarbeid med Frp.
Foto: Frode Fjeldstad

Kan svekke troverdigheten
Kvassheim sier det er umulig for Venstre å sitte i regjering med Frp. Han påpeker at det er snakk om to helt forskjellige virkelighetsoppfatninger av klimautfordringene. Venstres miljøpolitiske talsmann mener troverdigheten til den borgerlige siden kan bli svekket om ikke Høyre tar avstand fra Frps klimapolitikk.

– Muligheten til å være det mest klimavennlige alternativet kan bli skuslet bort hvis ikke Høyre klarer å manne seg opp til å ta klart avstand fra Frps klimapolitikk. Høyre må vise at de står ved den politikken vi samarbeider om, og det er ikke forenelig med et samarbeid med Frp, sier Kassheim til VG Nett.

Risikerer «å dø»
Frps miljøpolitikk kan felle en borgerlig regjering, og Høyre risikerer «å dø» hvis de danner regjering med partiet, påpeker Frederic Hauge overfor dagens VG.

– Solberg kan ikke la en sveiseblind Siv Jensen få noen innvirkning på miljøkampen, sier Hauge.

Mer info
Hauge til VG Nett: – Dette er vissvass og sprøyt!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**