Fjellets framtid

Formannskapet i Ringsaker kommune har enstemmig vedtatt en innstilling fra rådmannen angående vann- og avløpsløsning for Sjusjøen. Dokumentet er oversendt Kommunestyret for behandling, 16. april. Der vil vi i Venstre si ifra!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Kommunestyrets tverrpolitiske vedtak 30. januar 2008 etter interpellasjon fra Venstre om å utrede en egen plan for fjellområdene i Ringsaker:

"Denne planen skal gi en bred konsekvensanalyse for videre utbygging i fjellet der det fokuseres på miljø og klima. Den må belyse alternative vann- og kloakksystemer og alternative fornybare energikilder. Inntil en slik plan er vedtatt av kommunestyret, skal det ikke utføres større prosjekter innen vann, vei og kloakk i fjellet.
Kommunestyret ber administrasjonen i Ringsaker utrede lokale renseanlegg i Ringsakerfjellet…”

Tre i Siljan

Foto: Tonje Løwer Gurholt

Formannskapet, 2. april:
“..Planen skal vurdere konsekvenser for videre utbygging i fjellet der det fokuseres på miljø slik det framgår av saksframstillingen. Frist for styringsgruppens arbeid er 1.10.2009."

Hvorfor ikke gi politikerne tid til å gjøre dette arbeide på en god måte? og hva er vitsen med en plan når rådmannen kjører på som om ingenting er skjedd i kommunestyret? Er det rådmannen eller politikerne som skal stå til ansvar om 40-50 år for vedtak som er vedtatt i kommunestyret?
Her lukter det maktarroganse!


For mer informasjon om denne saken, og ringsakerfjellet forøvrig, så er denne siden verdt å kikke på:
http://www.bevarefjellet.com

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**