Ja til fritt valg av flagg i 17.mai tog

Venstres Jonas Stein Eilertsen er provosert over Kristoffer Kanestrøms (Frp) utspill om å forby samiske flagg i Tromsøs nasjonaldagsfeiring. Han vil nå bruke 17. mai til å fokusere på ytringsfrihet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Jonas Eilertsen

Foto: Sindre Hervig

– Jeg mener at Kanestrøm kun spiller på fremmedfrykt fordi han utmerket godt vet at det ikke er mulig å ekskludere det samiske flagget. Det er nemlig et offisielt norsk flagg, sier Eilertsen.

Venstrepolitikeren ønsker også å peke på hvorfor vi feirer 17. mai.

– Vår grunnlov garanterer ytringsfrihet her i landet. Å vise hvor man kommer fra og hvem man er, er en form for ytringer som grunnloven beskytter, sier han.

Venstre mener at Frp og Kanestrøm er ute og fisker i rørt vann.

– Det er bare å sammenligne med når Frps ungdomsforbund publiserte Muhammed-tegningene. Da var det ifølge dem et slag for ytringsfriheten, mens de nå mener at det ikke skal være lov å markere ytringsfrihet for samene i 17.mai-toget, sier Eilertsen.

Eilertsen vil derfor bruke årets 17.mai-feiring til å markere det han mener er den viktigste ytringsfrihetssaken for tiden.

– Jeg kommer til å bære det norske flagget – og det tibetanske flagget – i årets 17.maitog. Jeg tror at de fleste oppfatter 17. mai som dagen da vi viser raushet og åpenhet mot hverandre. Derfor tror jeg ikke at noen vil misbruke vår nasjonaldag til annet en feiring av grunnloven og ytringsfriheten, sier han.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**