Bøker til alle!

Onsdag den 23. april er det Verdens Bokdag og da er det også bydelstyremøte i Ytrebygda. I anledning denne dagen vil Venstre sette fokus på å framskaffe nytt bibliotek i Ytrebygda.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Gyri Skre og Grete Kvilvang

Venstres representant i bydelsstyret, Gyri Skre, vil derfor stille spørsmål til Byrådet.
Biblioteket er en grunnleggende del av et lokalsamfunn og en institusjon som i mange år har båret fram den viktige tradisjonen med å spre kunnskap og opplysning. Ytrebygda er den eneste bydelen i Bergen som er uten eget bibliotek, Venstre vil rette opp i dette nå.

Det er virkelig synd at kommunen ikke har kommet lenger med denne saken. I dag skal filialen på Nesttun dekke både Fana og Ytrebygda bydeler. Dette er ikke godt nok for en befolkning på nesten 60 000, hvorav svært mange er barn og unge. Nesttun sentrum blir også etter hvert altfor perifert for folk i Ytrebygda.

Bøker

Ytrebygda er en raskt voksende bydel, og i årene som kommer vil mange spennende planer for bydelen bli realisert. På lik linje med skoler, sykehjem og andre tilbud som bygges ut når en bydel er i vekst, skulle man tro at et bibliotek var et grunnleggende og viktig tilbud å få på plass.

Venstre ser for seg et moderne bibliotek, et senter for formidling av kunnskap og informasjon innenfor alle medier, til glede for bydelen og en stolthet for byen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**