17. mai-talere

På nasjonaldagen i morgen vil det bli holdt taler av både Lars Sponheim, Trine Skei Grande og Odd Einar Dørum. Sponheim og Dørum feirer nasjonaldagen her hjemme, mens Trine Skei Grande feirer dagen i London. Venstres stortingsrepresentant fra Finnmark, Vera Lysklætt, holder hovedtalen hjemme i Karasjok.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

 Odd Einar Dørum og Trine Skei Grande.

Odd Einar Dørum og Trine Skei Grande.
Foto: Rune Kongsro

 Vera Lysklætt.

Vera Lysklætt.
Foto: Venstre

Venstres leder Lars Sponheim er hovedtaler under 17.mai-arrangementet på Lofthus og i Kinsarvik i Hardanger.

Nestleder Trine Skei Grande skal holde 17.mai-tale i sjømannskirken i London, og Odd Einar Dørum skal holde tale ved minnesteinen over nordmenn som ble henrettet under krigen ved Falstad fangeleir i Levanger.

Venstres stortingsrepresentant fra Finnmark, Vera Lysklætt, holder hovedtalen i Karasjok. Hun vil bl.a. fokusere på hvorfor vi feirer nettopp 17.mai, opprettelsen av Sametinget og den 2.verdenskrig som satte dype og varige spor i befolkningen i Karasjok og Finnmark.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**