– Samiske barn diskrimineres

Samiske barn får ikke sin egen bok i fag som matematikk og engelsk, selv om de har krav på det. – Jeg har ingen problemer med å kalle dette diskriminering, sier Venstres Vera Lysklætt fra Karasjok. Hun har i løpet av den siste måneden tatt opp saken med både statsministeren og kunnskapsministeren.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

 Også samiske elever skal ha de lærebøkene de har krav på, mener Lysklætt.

Også samiske elever skal ha de lærebøkene de har krav på, mener Lysklætt.
Foto: Rune Kongsro

Senest 30. april tok Lysklætt opp situasjonen fra Stortingets talerstol. Samtidig som samiske skoler mangler lærebøker, støver 133 000 lærebøker på samisk ned i kjelleren til forlaget Davvi Girji. Hun utfordret statsministeren til handling.

Støver ned
– Vi kan umulig bare sitte og se på at tusener av lærebøker støver ned på lager og at elever i den samiske skolen ikke får det nødvendige undervisningsmateriell. Jeg lurer på hva regjeringen vil gjøre for å gi samiske elever de lærebøkene de har krav på, sier Lysklætt.

Les også NRK: Bokberget ukjent for Jens

Skal følge opp
Sist Lysklætt tok opp saken, lovet Statsministeren å ta den opp med Kunnskapsministeren.

– Nå skal vi videre i denne saken, det må skjæres gjennom og noen må ta ansvar, sier Lysklætt til NRK i dag.

Kunnskapsdepartementet venter ifølge NRK nå på en utredning fra sametinget, og har innkalt til et møte med partene om én måned. Men statssekretær Lisbet Rugtvedt kan ikke love en løsning allerede til skolestart til høsten.

Les også NRK: – Samiske barn diskrimineres

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**