Trygdeoppgjør for de som har minst

– Årets trygdeoppgjør er et viktig skritt i riktig retning for de som har har minst, nemlig enslige minstepensjonister, sier Venstres sosialpolitiske talsmann André N. Skjelstad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Etterlengtet økning
– Endelig har Regjeringen tatt ett grep som Venstre har etterlyst gjennom hele denne Stortingsperioden, og gi mer til de som trenger det mest. Blant enslige minstepensjonister skjuler det seg mye fattigdom. Disse menneskene har virkelig fortjent hver krone de får å rutte med.

Minstepensjonistene får økt sin inntekt med 16 476 kroner, og vil dermed få en årlig inntekt på 136 296 kroner. Grunnbeløpet i Folketrygden økes med 5,5 %, til 70 256 kroner. Regjeringen har også forpliktet seg til å øke minstepensjonen i 2009 og 2010.

Heving av sosialhjelpssatsene gjenstår
— Venstre vil fortsette å kjempe for de som trenger hjelpen aller mest, og vi ser på positivt på dette Trygdeoppgjøret. Men det virkelig fattigdomsgrepet, nemlig en heving av sosialhjelpssatsene, har Regjeringen enda ikke gjort noe med avslutter André N. Skjelstad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**