Ingen friske penger fra kommunestyret

Venstre ble stående alene i kommunestyret torsdag 19.juni om å ville bevilge 2,1 mill. friske penger fra 1.august. Kommunen har pr i dag ca 35 mill. stående på bok, og noen utfordringer er både voksende og haster. De andre partiene ville vente til 2009.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Venstre foreslo ekstra 0,6 mill. til skolene på grunn av sterk melding fra klubben på Harestad skole om store og voksende utfordringer. Barnevernet vokser dramatisk og kommunen har her fått en tung rapport i trynet fra fylkesmannen. Venstre foreslo umiddelbart ekstra 0,5 mill. Tilsvarende beløp ble foreslått for planutvalg til utvidelse av sykehjemmet, demensavdeling, og til vedlikehold av lekeplassene (akkumulert manko på over 2 mill. ifølge kommunens rapport).

Selskapet “Grønn Landsby” blir et spennende prosjekt når det nå har fått 1 mill. av kommunestyret og ved neste anledning skal finne sin organisasjonsform og stiftes. Bedrifter, institusjoner, organisasjoner og foreninger blir invitert til å delta for å fremme prosjekter som tar vare på grønne verdier. Et flott prosjekt.

Vistnestunet er også et viktig prosjekt som kommunestyret har gitt sin tilslutning til. Kommunen tar ansvar for vedlikehold, drift, og ansettelse av bonde og pedagog i halv stilling hver. Hensikten er å legge til rette for besøkendes opplevelser på en levende modellgård og for brukere. Et nyoppnevnt interimstyre skal blant annet se på ulike organisasjonsformer og senere vurdere konsolidering med Jærmuseet. Et positivt prosjekt dette også.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**