Regnskap for utbyggingsområder

Venstre fikk med seg et samlet kommunestyre som har gitt rådmannen i oppdrag å lage et samlet “arealregnskap” for utbyggingsområdene. Det betyr utvidet åpenhet og synlighet for hvordan økonomien er på for eksempel de ulike boligfelt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Dette betyr at det skal framgå av regnskapet hva slags avtale grunneier har fått med kommunen. Det er nyttig for både kommunen og grunneiere å vite hva som er “gjeldende politikk” på området – av hensyn til en viss rettferdighet og tilnærmet likebehandling. Det er fort gjort for kommunen å la seg “friste” i forhandlingene til å kjøpe billig for senere å selge dyrt. Da kan det være greit for grunneiere og andre å ha god nok informasjon.
Videre er det nyttig å vite hva som er trukket inn som kostnad i forbindelse med en opparbeidelse. Det kan være så mangt, og det er også her fort gjort å bli “fristet” til å se på boligkjøperne som en framtidig kostnad. Dermed kan kommunens salgspris bli drevet i været.
Og for det tredje har ethvert utbyggingsfelt sitt budsjett – hva kommunen forventer i forbindelse med inntekter og utgifter. Vanligvis er det ikke her noen stor tapskonto for kommunen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**